pascalisatie-logoschetsen-11

Bättre smak, längre hållbarhet

au naturels juicer är alla tillverkade genom högtrycksbehandling. På engelska kallar man detta tillverkningssätt
High Pressure Processing (HPP). HPP förlänger hållbarheten på livsmedel utan värmebehandling eller tillsatser av
konserveringsmedel. Metoden kallas också paskalisering, efter den franska matematikern och fysikern Blaise Pascal
som studerade tryckets effekt på vätskor och som även uppfann den första miniräknaren.

Våra juicer tappas direkt på den flaska du dricker ur. De fyllda flaskorna läggs ner i ett tryckkärl som liknar en
dykarklocka, som sedan fylls med kallt vatten. Trycket i kärlet ökas till mer än det tredubbla tryck som råder i
Marianergraven (världens djupaste noterade djuphavsgrav), eller ca 5000-6000 bar, i upp till 15 minuter. Behandlingen
gör att alla bakterier elimineras samtidigt som juicen behåller sin naturliga smak och alla näringsämnen. Juicen
utsätts alltså inte för någon värmebehandling och inga konserveringsmedel tillsätts. Högtrycksbehandlingen ökar
produkternas hållbarhet.

Fördelen för dig är att du får en naturlig juice som smakar riktigt gott, då den inte är värmebehandlad. En annan
fördel är att vitaminer, mineraler, antioxidanter, klorofyll och allt annat du vill ska finnas i juicen knappt
påverkas av behandlingen. Juicen behåller också sin vackra, naturliga färg.